Fogalomtár


 • Ajakfeltöltés – Az ajakfeltöltés elsődleges célja az ott található ráncok, redők elsimítása, az ajak teltté, érzékivé formálása. Az ajkak dúsabbá tételére több féle megoldás is létezik, mint például a hialuronsavval történő feltöltés, vagy az ajakimplantátum behelyezése.
 • Biorevitalizáció – Fokozott, célzott bőr újjáépítés hialuronsav és / vagy organikus szilícium alapanyaggal, valamint további hozzáadott hatóanyagokkal (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, stb.). Mezoterápiás eljárással juttatják be a bőr megfelelő rétegébe. Hajra, arcra, testre, különböző tünetekre alkalmazható eredményesen.
 • Cellulitisz – Ismertebb nevén, a narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. A nők 95 százalékának van narancsbőre, legyen fiatal vagy idős, sovány vagy telt alkatú. A szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek megduzzadnak, és a bőr felszíne felé türemkednek. A kötőszövet rugalmassága is csökken, amelynek köszönhetően a bőr egyenetlenné válik. Eltüntetése nehéz feladat, a helyes táplálkozás és a testmozgás mellett érdemes bevetni valamilyen kezelést is a megfelelő eredmény eléréséhez.
 • Fényvédelem - A Nap káros sugarai ellen valamennyi élőlény kénytelen védekezni valamilyen formában. A bőr sejtjei képesek bizonyos fokú regenerálódásra, a napsugaraknak által károsított, sérült DNS-eket a szervezet az éjszakai pihenők alatt igyekszik kijavítani. A regenerálódási folyamatnak azonban vannak korlátai, ezért fontos a magas faktorszámmal rendelkező napfényvédő krémek használata. Ha elvesztél a piacon található krémek rengetegében, mi tudjuk a legjobb megoldást!
 • Hámlasztás – Vagy más néven peeling, lényegében a bőr elszarusodott rétegeinek kémiai úton történő biztonságos, hatékony kezelését jelenti. A hámlasztással a bőr felszíne megújul, összhatása tisztább és egyenletesebb lesz. A hámlasztó termékeket a beszívódás mélysége alapján különböztetjük meg: leggyakoribbak az okozott hámlás függvényében a gyümölcssavas (AHA), vagy a triklór-ecetsavas (TCA) hámlasztó termékek. A gyümölcssavas termékeket kozmetikusok is használhatják, míg az annál erősebb savakat csak bőrgyógyász szakorvosok. Számos bőrprobléma kezelésére is kiválóan alkalmazható, így ránctalanítás, feszesítés, pigmentfoltok és akné, vagy akné-hegek eltávolítására, vagy az eddig nehezen kezelhető stria eltüntetésére is.
 • Hialuronsav - Felszívódó, természetazonos töltőanyagot jelent. A hialuronsav az emberi test természetes alkotórésze: megköti a vizet, hidratál és feltölti a bőrt. A leggyakrabban feltöltött területek: szem és száj körüli ráncok (szarkalábak és dohányzó ráncok), nasolabiális redő (az orrtól az ajakig futó ránc, nevetőránc), és a szájzug (marionett ráncok), valamint a befelé forduló hegek és az ajkak. Megfelelő minőségű hialuronsav készítményekkel a szem alatti karikák, a beesett szem alatti területek is eredményesen korrigálhatóak, valamint teljes injekciós arcfeszesítés is könnyedén elvégezhető (folyékony face lift). A Belotero® termékcsalád hatóanyaga.
 • Kalcium-hidroxiapatit – Természetes, felszívódó feltöltő hatóanyag, amely a bőrbe való beinjekciózása után a kollagén indukciót fokozatosan serkenti. A Radiesse® termék hatóanyaga.
 • Kanül – Tompa végű hosszabb tű, amit feltöltéskor használnak. Azon esetekben használják, amikor nagy területeket töltenek fel, mert területenként egy bevezetési ponton túl nem igényel több bőr átlyukasztást. Éles, rövid tűvel megszúrják a bőrt egy pontban, majd ugyanazon ponton keresztül bevezetik a kanült. Így a kanül hosszának megfelelő területet körben képesek elérni és betölteni ebből az egy pontból. Nem roncsolja az érintett szöveteket, tompa vége miatt finoman és szövetbarát módon csúszik és képes elkerülni, minimálisra csökkenteni az injekciózással járó általános fizikai kockázatokat. Arcon, ajakban, nyakon, dekoltázson, kézfejen is fájdalommentesen alkalmazható.
 • Kollagén – Kötőszöveti fehérje, mely az emberi szervezetben található fehérje állomány 30%-át, bőrünk fehérjéinek 70%-át alkotja. A szervezetünkben megtalálható kollagén az idő előrehaladtával öregszik, csökken a működőképessége. A folyamat következtében elvékonyodik a bőr, ernyedtté, petyhüdtté válik, megjelennek az arcon, nyakon, dekoltázson az először alig látható, majd egyre mélyebb ráncok.
 • Lifting –A kezelt bőr megemelése a kollagén serkentése, indukciója által történik meg. Ezt vagy Radiesse töltőanyaggal vagy Ultherapy ultrahangos gépi kezeléssel vagy felszívódó szálakkal érhetjük el. A megemelt bőr így feszessé, ránctalanná válik, és átmenetileg megáll az öregedés.
 • Mezoterápia - A mezoterápia kb. fél évszázados múltra tekint vissza. Intenzív anti-aging kezelés, mely alkalmazható az arc, a nyak, a dekoltázs, valamint a teljes test bőrfelületén (haj, helyi zsírok, bőr feszesítése helyi szinten). A mezoterápia egy sokszúrásos technika, amelyet a kezelt terület igényeinek megfelelő számú kezelés sorozatban alkalmaznak. A különböző problémákra a mezoterápiás kezelés nem jelent egyszeri megoldást, ugyanis arcon hetente, testen kéthetente kell alkalmazni az adott testrész regenerálódási ciklusának megfelelően. Alkalmazása kúraszerűen történik, amit évente ismételni kell. A bejutatott komplex hatóanyagok revitalizálják a területet. Mezoterápiás kezeléseket orvosok és kozmetikusok is végeznek. A kettő között fontos különbség, hogy injekciós tűvel bőrbe csak és kizárólag orvos szúrhat, mivel anatómiai ismereteket igényel.
 • Tűvel végzett beavatkozás - A kezelt területen egymáshoz közeli, milliméternyi távolságra egy rövid és nagyon vékony, mezoterápiás tűvel juttatják be a hatóanyagot a bőrfelszín alá. A szúrások következtében fokozódik az immunrendszer működése, a keletkezett „sérülést” a test ugyanis meg akarja gyógyítani, ezért kollagént, elasztint és egyéb kötőszöveteket alkotó elemeket termel, így új, friss szövet keletkezik. A sok kis lyuk nagyon gyorsan záródik, a kiszivárgó vérzés hamar eláll, gyakorlatilag úgy lehet kisétálni a rendelőből, hogy a kezelés nyoma nem észrevehető.
 • Rollerrel végzett beavatkozás - Egy sok tűből álló roller segítségével az arcot két irányból is végiggörgetik, így „megnyitva” a bőrfelszínt. Ezáltal nagyobb a bőrt érő mechanikai hatás. A rollerezés nyoma kissé tovább látható a tűvel való kezelésnél, de a bőr nagyon gyorsan regenerálódik. A roller fizikailag is stimulálja a bőrt, hiszen az apró sérülések beindítják a test természetes gyógyuló folyamatait, serkentve ezzel a kollagén termelődését ez esetben is.
 • Organikus szilicium - A kötőszövet természetes alkotóeleme. Sejt megújító és antioxidáns hatású. A mezoterápia egyik legfontosabb alapanyaga, mert önmagában is eredményes, egyben fokozza a hozzáadott hatóanyagok hatékonyságát.
 • Pigmentfolt - A bőr színét egy fehérje természetű anyag, a melanin adja. Pigmentképzési, illetve festékképzési rendellenességről akkor beszélünk, ha a melanin képzésének folyamatába (biokémiai) zavar áll be. Ezek a zavarok kisebb nagyobb foltokkal jelentkeznek a bőrön. Nagyon gyakori esztétikai rendellenesség, melyet az ártó napsugárzás, a hormonális hatások is kiválthatnak, illetve gyógyulás után hegeken, sebek helyén is kialakulhatnak barnás foltok a bőrünkön.
 • Ráncfeltöltés - A ráncfeltöltés egy olyan injekciós eljárás, melynek során nagyon vékony tű segítségével töltőanyag jut a bőrbe, amitől a ráncok elsimulnak, az ajkak teltebbé, a vonások lágyabbá válnak. A ráncfeltöltés egy, maximum két alkalmas kezelés, amelynek hatását legalább egy évig élvezheti a páciens.
 • Roller - Egy kézben fogható műanyag eszköz, amelynek a bőrfelszínen rollerezhető feje több száz, ugyanolyan méretű apró tűt tartalmaz. Az egymástól azonos távolságra elhelyezett tűk fizikailag nyitják meg a kezelt területet, így a rollerezés után a kezelt tüneteknek megfelelő mezoterápiás, biorevitalizációs hatóanyagok könnyen bejuttathatók. A rolleres kezelés önmagában fizikailag is képes a bőrt stimulálni, a kollagén indukciót serkenteni. Az eszközt orvos és kozmetikus egyaránt használhatja. A rollerezés mezoterápiával vagy anélkül is egy kezelés sorozat. Fontos tudnivaló, hogy a rollereket minden gyártó 1 kezelésre ajánlja, de legalább is a lehető legkevesebb kezelés számra, mivel a tűk mechanikailag tompulnak és újabb felhasználáskor inkább csak roncsolnak, mint jótékony hatást fejtenek ki.
 • SMAS - A Superficial Muscular Aponeurotic System, azaz a SMAS-réteg köti össze a bőrt és az izomszövetet, összekapcsolja azokat, stabil támasztékot ad az arc szövetének. A korral ennek a hártyaszerű rétegnek a struktúrája megváltozik és ez az alapja az arc megereszkedésének. A SMAS szerkezetének újjáépítésével az arc szerkezete alapjaiban befolyásolható, eredményesen javítható és tartós arc lifting hatás érhető el. Ebben a rétegben dolgozik a plasztikai sebész a face lift kezeléskor. Az úgy nevezett non-invazív (műtéttel nem járó) kezelések közül egyedül a vágás nélküli, eredeti ultrahang kezelés az Ultherapy® képes ezt a réteget még elérni.
 • Stria, terhességi csík - A tünetek jellemzően nagy súlyváltozás után, vagy terhesség következtében, vagy túlzott ütemű testépítést követően jelentkeznek. Ilyenkor a bőr középső rétege hosszabb időre kinyúlik. Ez okozza a zavaró csíkokat, mivel a bőr elveszíti rugalmasságát, az izomrostok közötti kapcsolat megszakad, a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A striák tehát a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. Magát a kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban sajnos genetikai hajlam is állhat a hátterében. A már kialakult tünetek eltávolítása nagyon nehéz, csak kizárólag orvosi beavatkozással érhető el eredmény, több alkalmas kombinált hámlasztással (fizikai és kémiai egyben) és/vagy orvosi mezoterápiával lehet a már meglévő csíkokat halványítani.
 • Ultherapy®-kezelés - Nagy intenzitású fókuszált ultrahang, mely technológiát eleinte csak a diagnosztizálásban használták, azonban néhány éve az orvos esztétikában is alkalmazzák, mint bőrfeszesítő módszert, hiszen rendkívül hatékonynak bizonyult a kollagén-stimuláló arcfiatalítás területén. A kezelések révén látványos és rövid időn belül jelentkező fiatalodást érhetünk el, az egész arcon, a nyak és dekoltázs területén, illetve a test egyes területein. Költségesebb eljárás, de hatása több évig is kitart. Plasztikai arcfelvarrás helyett ajánlott, annak eredményeivel, de gyógyulási idő, kockázatok és mellékhatások nélkül.

Keresés