A kezelés szempontjából különböző méretű és természetű pigment foltokat különböztetünk meg. Ezek alapján dönti el a kezelő orvos, hogy melyik kezelést javasolja. Ilyen az orvosok által végzett hámlasztásos kezelés, vagy a mezoterápia, melyek kiváló lehetőséget jelentenek azok számára, akik problémás bőrükre vagy zavaró foltjaikra szeretnének eredményes gyógyító kezelést találni.

Hámlasztás

A pigment problémával rendelkező bőrre alkalmazott savas kezelés során az orvos a bőr tompa, betokosodott, elszineződött felületét kémiai módon megnyitja, amelyet hámlás követ, így egységes színűvé válik a kezelt terület, Majd az otthoni használatra rendelt krém képes megakadályozni az újabb pigment zavar kialakulását.

A hámlasztás lényegében egy kémiai eljárás, ami a bőr égését szimulálja, ezért a bőr újraépíti önmagát. A hámlasztó savak hatására, a bőr károsodott, elhalt felső rétege lehámlik, így a friss, megújuló bőrfelszínbe már könnyen bejuttathatóak azok a hatóanyagok, amelyek a problémák gyökerét (ráncok, pigmentfoltok, akné, stb.) kezelik.

Többféle hámlasztó hatóanyag van, melyeket különböző erősségű hámlás követ. A gyümölcssavas hámlasztók (AHA) után nincs észrevehető hámlás, fiatalabbaknak vagy kezdődő tünetekre ajánljuk.
A triklór-ecetsavas (TCA) hámlasztók után jól meghatározható hámlás van, viszont eredményük hosszútávú. A megfelelő kezelést azonban az orvos dönti el a páciens állapotának megfelelően.

Fontos tudni továbbá azt is, hogy a hámlasztásos kezelések mit sem érnek, ha a páciens nem alkalmazza a kezelés után használatos krémeket és készítményeket, melyek megakadályozzák és megelőzik a probléma újbóli kialakulását.
Ezen kívül a kezelés után az új bőr gyenge a fénykárosodással szemben, amire magas faktorszámú fényvédő készítményeket ajánlunk pácienseinknek.
A hámlasztás egy kezelés-sorozat, amelyet arcon hetente, testen a lassabb regeneráció miatt kéthetente lehet elvégezni. A hatóanyag savnak megfelelően a kezelések száma 4 vagy 6-10 alkalom, amelyet a páciens az orvosával egyeztet a kezelés függvényében.

Mezoterápia

Mezoterápiával a bőr mélyebb rétegeibe tudunk aktív depigmentáló, valamint tápláló és regeneráló hatóanyagokat bejuttatni. A pigment rendellenességek kezelése céljából egész arcon és egész testen is alkalmazható, igénynek megfelelően. Ebben az esetben egy több alkalmas helyi kezelésről beszélünk, amelyet össze lehet kötni egyben a környező terület regenerációjával is.

A kezelés eredményeképpen a hiperpigmentáció kialakulásában érintett helyekre befecskendésre kerülnek az aktív halványító hatóanyagok, így a bőrön található foltok akár teljesen eltűnhetnek.

A kezelés során az orvos vagy tűvel, vagy rollerrel kezeli az érintett területet. Mivel ez a beavatkozás típus egy kezelés sorozat, így az adott terület regenerációs ciklusának megfelelően arcon hetente, testen kéthetente kell ismételni a kezelést az előírt mennyiségben. A kezelés sorozatokat évente lehet ismételni, így fenntartani, meghosszabbítani a már elért eredményeket. Egyedülállóan csak az Aesthetic Dermal termékcsaládra jellemző, hogy orvosi tisztaságú, innovatív, különleges hatóanyagokat tartalmaznak a termékei, amelyek megfelelnek a legutóbbi kutatási eredményeknek. A hialuronsav és/vagy organikus szilícium alapú oldathoz sok tíz további hatóanyagot keverve igazi biorevitalizációt, ez esetben egységes tónust érhetünk el a kezelt területen. Ezt is, mint minden más kezelés típust, lehet kombinálni feltöltéssel, a felszín külső megújítására törekvő hámlasztással, vagy épp a kollagén serkentő kezelésekkel.

Keresés