Ráncfeltöltés, lifting


Az orvosi kezelések során alkalmazott ráncfeltöltés menete

Akár arcfiatalítás a cél, akár az arc vagy test esztétikai hibáinak korrekciója, műtét nélküli esztétikai kezelések széles választéka áll rendelkezésre, hogy természetes, látványos, ugyanakkor ízléses eredményeket érjünk el rövid idő alatt.

A ráncfeltöltés egy olyan injekciós technika, melynek során az orvos egy nagyon vékony tű vagy kanül segítségével természetes töltőanyagot juttat a bőrbe, melytől a ráncok elsimulnak, a vonások lágyabbá válnak.
A teljes arcfiatalító kezelés során nem csupán egy ránc megszüntetésére kell fókuszálnunk, a különböző sűrűségű feltöltő termékekkel lehetőség nyílik az arckontúr helyreállítására, a felületes és mély ráncok együttes megszüntetésére is.

A folyamat fájdalommentes, mindössze enyhe, égő, feszítő érzést lehet érezni, ami azonban pillanatok alatt megszűnik. A feltöltés minimális átmeneti bőrpírral járhat, de a bőrfelszín gyorsan regenerálódik, nincs szükség gyógyulási időre. A kezelés 30 percnél nem hosszabb, így akár egy ebédszünet alatt is kedvedre fiatalodhatsz. A befecskendezett anyag nem mozdul el, nem okoz idegentest-érzést és kb. 1 -1,5 évig tartós hatást biztosít. Az eredmény lenyűgöző: friss, kipihent, ragyogó bőr, ami abszolút természetesnek hat, lágyítja és fiatalítja az arcot.

Termékeinkkel hialuronsavas és kollagén-stimuláló feltöltés végezhető. A két kezelés közti különbség, hogy a hialuronsavval hidratálni, feszesíteni, feltölteni lehet, simává teszi a bőrt. A kollagén-stimuláló kezelés nem hidratál, hanem feltölt, miközben a bőr kollagén rostjait serkenti újratermelésre.


Belotero® hialuronsavas ráncfeltöltés

A Belotero® termékcsalád az egyik legnépszerűbb a fiatalodni vágyók körében, hiszen tökéletes megoldást nyújt azoknak, akik természetes, és azonnali eredményre vágynak, fájdalom és regenerálódási idő nélkül.

A hialuronsav az emberi test természetes alkotórésze: megköti a vizet, hidratál és feltölti a bőrt, fiatalosabb külsőt varázsolva ezzel a páciensnek.
A Belotero® termékeket úgy fejlesztették ki, hogy tökéletes szöveti beépülése révén képesek legyenek anélkül feltölteni a ráncokat, hogy megváltoztatnák az eredeti arckontúrt. A Belotero® több típusa minden páciens számára kiváló megoldást nyújthat, akik kisebb vagy kevésbé mély ráncokkal rendelkeznek. Alkalmazható egy-egy területen, vagy a teljes arc feltöltésére, mikor az arcot felülről lefelé haladva töltik fel, visszaadva a páciens természetes, fiatalos arcvonásait.

A ráncokon kívül, baleset által, vagy egyéb okból kialakult heges területek kezelésére, feltöltésére is használják, nagy örömet okozva ezzel a pácienseknek, hiszen a problémás terület kitöltésével egyenes bőrfelület és kevésbé feltűnő heg érhető el.
A Belotero® termékek alkalmazása eseti, igénytől függő és 12-18 havonta ismételhető. Hatása tehát hosszan tart, de több tényezőtől függ: a kiválasztott terméktől, a kezelés típusától, helyétől, a bőr állapotától, kortól és az életviteltől is.

Radiesse® kollagén stimuláló arcfeltöltés

A Radiesse® ráncok feltöltésére, feszesítésére, valamint emelésre és kontúrozásra alkalmas töltőanyagot biztosítja, melyet a bőr alá fecskendeznek be. A mindössze 30 perces kollagén serkentő kezelés azonnali eredményeket produkál, rövid időn belül beépül a szövetek közé, rugalmassá és feszessé téve bőrt, idegentest érzés nélkül.

Alkalmazása az arcon, nyakon, dekoltázson és a kézfej meghatározott területein lehetséges. Az orvos által beinjekciózott természetes hatóanyag a bőrben található kollagén rostokat serkenti, újjáépíti, így sokkal tömörebb, teltebb és feszesebb bőr lesz látható.

Az azonnal látható eredmények mellett, a teljes hatását 3 hónap után éri el, mikor beindítja a test természetes kollagén termelődését. Alkalmazását ezzel együtt is érdemes évente ismételni.

Ultherapy® kezelés

Ez az eredeti! Az Egyesült Államokban méltán népszerű Ultherapy® kezelés a mikrofókuszált ultrahang erejét használva, természetes folyamatok felgyorsításával képes a bőr feszesítésére. A gépi kezelés fokozza a bőrben található kollagén újratermelődését, ez által feszesebbé és fiatalosabbá téve a bőrt. A kezelés nagy előnye, hogy a szépségért ebben az esetben nem kell megszenvedni, hiszen:

  • nincs elviselhetetlen fájdalom
  • nincs műtéti kockázat
  • nincs vágás, így nem keletkezik heg sem
  • nem kell gyógyulási idővel számolni
  • rövid időn belül látványos és hosszan tartó eredményt ad
  • naturális módon feszesíti és ragyogóvá teszi a bőrt

Az Ultherapy® kezelés menete

Az Ultherapy® folyamata során egy speciálisan a bőrfelszínre kiképzett kezelőfejet helyeznek a kívánt területre, amin keresztül az energia ultrahang formájában lejut a bőr megfelelő mélységébe, külsérelmi nyom nélkül. A képalkotás segítségével, egy monitoron keresztül sebészi pontossággal, biztonságosan érik el a szükséges pontokat. A magas hő a mélyebb szövetekben található kollagén rostokat veszi célba, aminek hatására az ott található fehérje kicsapódik, összezsugorodik. Az apró sérülések stimulálják a gyógyulási folyamatot, beindul a kollagén termelődés, a kezelt bőrfelület pedig feszessé válik.

Alkalmazásával jelentős javulás érhető el az arcon, nyak tájékon és a dekoltázson. A mindössze 60 perces terápia részleges eredményei már az első kezelést követően azonnal észrevehetőek, a kezelés teljes végeredménye pedig 180 nap után válik láthatóvá, de a hatása akár több évig is kitart.

Száltechnológia


Száltechnológiás kontúrozás, arcfeszesítés

A száltechnológiás eljárás az egyik legújabb műtét nélküli módszer a megereszkedett bőr hatékony megemelésére és feszesítésére. Kötőszöveteink sorvadásának következtében bőrünk természetes úton kezd el meglazulni és lógni, mely folyamat a száltechnológiás kezelés alkalmazásával visszafordítható. A beültetett szálak anyaga azonos az évtizedek óta biztonsággal használt sebészeti felszívódó varratokkal, melyek teljes mértékben lebomlanak a szervezetben.

A V Soft Lift® szálak tű, vagy kanül behúzásával kerülnek a bőr megfelelő szövetébe, ahol kifejtik pozitív hatásukat. Az eredmény rendkívüli: a szálak bomlásának köszönhetően egyrészt fokozódik bőrünk kollagén termelődése, másrészt lifting hatást eredményez, vagyis feszesíti az arc vonalait. A V Soft Lift® nem hasonlítható össze más típusú termékekkel, mivel a kezelés során használt szálak rövidebbek és vékonyabbak a piacon elérhető többi szálnál, beillesztésük pedig egy ultra vékony falú tű segítségével történik. A tű magas minőségének köszönhetően könnyedén csúszik a bőr alatt, így nehézség nélkül, kevesebb traumát és véraláfutást okozva juttatja a megfelelő helyre az egyes szálakat.

A V Soft Lift® szálakat Koreában fejlesztették ki annak érdekében, hogy a klasszikus, kerek, ázsiai arcból ívelt arcvonásokat alakíthassanak ki, míg a kezelési protokollt és a szálak alkalmazásának módszerét vezető svéd sebészek fejlesztették ki Svédországban.

A száltechnológiás kezelések jól kombinálhatóak más kezelésekkel, melyekkel közösen még eredményesebb hatás érhető el. A rövid felépülési idővel és kevesebb kockázattal járó kezelés akár ebédidőben is elvégeztethető.

Mezoterápia

Mezoterápiás kezelések bemutatása

A mezoterápia egy sokszúrásos technikán alapuló kezelés sorozat, amelyet ránctalanítás céljából arcon, nyakon, dekoltázson végeznek. Míg a ráncfeltöltés egy egyszeri helyi kezelés, addig a mezoterápia egy több alkalmas általános kezelés, amely során a ráncot és a teljes környezetét egyben kezelik a feszesítő, ránctalanító hatóanyagokkal.

Készítményeink

A Medicontur Esthetics prémium minőségű mezoterápiás márkát forgalmaz Magyarországon, a spanyol Aesthetic Dermal® cég termékeit, amelyek a tudományos eredményeket és a technológiai fejlődést képviselik a mezoterápiás termékek között. A legutolsó kutatási eredmények alapján számos olyan új, innovatív hatóanyagot tartalmaznak ezek a termékek, amelyeket más termékek gyártása során még nem alkalmaznak. Biztonságosak, mivel fokozott eredményesség mellett sem járnak kellemetlen mellékhatással, ez ma a jó minőségű termékkel szemben támasztott elvárás. Célzottan javítják, feltöltik és stimulálják a bőrt, az eredmény pedig minden esetben tökéletes. A termékek képesek bőrfiatalítás és helyreállítás céljából sok problémát egyszerre, szinergikusan kezelni. A termékcsaládban vannak előre elkészített, felhasználásra kész készítmények, illetve egyedileg keverhető ampullák. Ezzel a termékcsaláddal mezoterápiás kezeléseket orvosok és kozmetikusok is végeznek. A kettő között fontos különbség, hogy injekciós tűvel bőrbe csak és kizárólag orvos szúrhat, mivel komoly anatómiai ismereteket igényel. Rollerrel orvosok és kozmetikusok is egyaránt biztonságosan dolgozhatnak.

Hámlasztás


Az orvosi hámlasztás azoknál a pácienseknél indokolt, akiknek ráncaik vannak. Bőrük fénykárosodott, petyhüdt, fakó, szürke, pigmentfoltos. Olyan problémáik vannak, amelyek más kezelések hatására nem mérséklődtek.

A hámlasztás lényegében egy kémiai eljárás, ami a bőr égését szimulálja, ezért a bőr újraépíti önmagát. A hámlasztó savak hatására a bőr károsodott, elhalt felső rétege lehámlik, így a friss, megújuló bőrfelszínbe már könnyen bejuttathatóak azok a hatóanyagok, amelyek a problémák gyökerét (ráncok, pigmentfoltok, akné, stb.) kezelik.

Többféle hámlasztó hatóanyag van, melyeket különböző erősségű hámlás követ. A gyümölcssavas hámlasztók (AHA) után nincs észrevehető hámlás, fiatalabbaknak vagy kezdődő tünetekre ajánljuk. A triklór-ecetsavas (TCA) hámlasztók után jól meghatározható hámlás van, viszont eredményük hosszútávú. A megfelelő kezelést azonban az orvos dönti el a páciens állapotának megfelelően.

Fontos tudni továbbá azt is, hogy a hámlasztásos kezelések mit sem érnek, ha a páciens nem alkalmazza a kezelés után használatos krémeket és készítményeket, melyek megakadályozzák és megelőzik a probléma újbóli kialakulását. Ezen kívül a kezelés után az új bőr gyenge a fénykárosodással szemben, amire magas faktorszámú fényvédő készítményeket ajánlunk pácienseinknek.

A hámlasztás egy kezelés-sorozat, amelyet arcon hetente, testen a lassabb regeneráció miatt kéthetente lehet elvégezni. A hatóanyag savnak megfelelően a kezelések száma 4 vagy 6-10 alkalom, amelyet a páciens az orvosával egyeztet a kezelés függvényében.

Keresés