Száraz bőr hidratálása


A száraz bőr hidratálására több orvosilag alkalmazható módszer is létezik, így bőrünk fiatalsága és rugalmassága könnyedén visszanyerhető egy néhány alkalmas kezelés-sorozat segítségével.

Mezoterápia

Orvosi mezoterápiával a bőr mélyebb rétegeibe tudunk tápláló és regeneráló hatóanyagokat juttatni. Egész arcon és egész testen is alkalmazható, igénynek megfelelően. Rendkívül sokrétű és nagyon hatásos kezelés, amely többek között képes a száraz, fakó bőr gazdag hidratálására.

Az orvosi kezelés során rövid, vékony tűvel biorevitalizációs hatóanyagkomplexumot juttatunk a bőrbe, aminek alapköveit az organikus szilícium és a hialuronsav jelenti, de emellett több tíz hatóanyag segít abban, hogy a bőr rugalmas és vonzó legyen. A kezelés során a hialuronsav molekulák vizet vonzanak az adott területre és megkötik azt, amit a szövet hasznosít, így gyönyörűen ragyogó és rugalmas bőrt eredményez. A szilícium ezzel szemben a kollagént és elasztint építi újra, így biztosítva a tökéletes végeredményt.

A hidratáló kezelés során az orvos vagy tűvel, vagy rollerrel kezeli az érintett területet. Ez a beavatkozás típus egy kezelés sorozat, ami azt jelenti, hogy adott terület regenerációs ciklusának megfelelően arcon hetente, testen kéthetente kell ismételni a kezelést az előírt mennyiségben. A kezelés sorozatokat évente lehet ismételni, így fenntartani, meghosszabbítani a már elért eredményeket. Egyedülállóan csak az Aesthetic Dermal® termékcsaládra jellemző, hogy orvosi tisztaságú, innovatív, különleges hatóanyagokat tartalmaznak a termékei, amelyek megfelelnek a legutóbbi kutatási eredményeknek. A hialuronsav és/vagy organikus szilícium alapú oldathoz sok tíz további hatóanyagot keverve igazi biorevitalizációt érhetünk el a kezelt területen. Ezt is, mint minden más kezelés típust, lehet kombinálni feltöltéssel, a felszín külső megújítására törekvő hámlasztással, vagy épp a kollagén serkentő kezelésekkel.

Hámlasztás

A száraz bőrre alkalmazott savas kezelés esetén az orvos a tompa, fakó, rossz minőségű bőrfelszínt kémiai úton megnyitja, ezáltal fel tud frissülni a bőr anyagcseréje. Levegőhöz jut, „szellőzik”, kitisztul és a mindennapi használatra ajánlott prémium minőségű krémjeinkkel tovább tudjuk hidratálni és jó kondícióban tartani az érintett területet.

A hámlasztás lényegében egy kémiai eljárás, ami a bőr égését szimulálja, ezért a bőr újraépíti önmagát. A hámlasztó savak hatásár, a bőr károsodott, elhalt felső rétege lehámlik, így a friss, megújuló bőrfelszínbe már könnyen bejuttathatóak azok a hatóanyagok, amelyek a problémák gyökerét (ráncok, pigmentfoltok, akné, stb.) kezelik.

Többféle hámlasztó hatóanyag van, melyeket különböző erősségű hámlás követ. A gyümölcssavas hámlasztók (AHA) után nincs észrevehető hámlás, fiatalabbaknak vagy kezdődő tünetekre ajánljuk.
A triklór-ecetsavas (TCA) hámlasztók után jól meghatározható hámlás van, viszont eredményük hosszútávú. A megfelelő kezelést azonban az orvos dönti el a páciens állapotának megfelelően.

Fontos tudni továbbá azt is, hogy a hámlasztásos kezelések mit sem érnek, ha a páciens nem alkalmazza a kezelés után használatos krémeket és készítményeket, melyek megakadályozzák és megelőzik a probléma újbóli kialakulását.
Ezen kívül a kezelés után az új bőr gyenge a fénykárosodással szemben, amire magas faktorszámú fényvédő készítményeket ajánlunk pácienseinknek.
A hámlasztás egy kezelés-sorozat, amelyet arcon hetente, testen a lassabb regeneráció miatt kéthetente lehet elvégezni. A hatóanyag savnak megfelelően a kezelések száma 4 vagy 6-10 alkalom, amelyet a páciens az orvosával egyeztet a kezelés függvényében.

Keresés