Zsíros, aknés, pattanásos bőr


Hámlasztás

A zsíros, aknés vagy pattanásos bőr problémájára az orvosi savas hámlasztás az egyik legjobb és legtartósabb megoldás. Ajánljuk azoknak, akik ezektől a tünetektől szenvednek és szinte mindent kipróbáltak már a zavaró tünetek megszüntetésére. Hámlasztással a tompa, száraz és betokosodott bőrfelszín leválik, így a bőr újra képes levegőhöz jutni, aminek következtében a faggyúmirigyek kitisztulnak és működésük normalizálódik. A friss bőrfelszín így már alkalmas a speciális krémek bejuttatására, amelyek regenerálják és megvédik a bőrt a problémák újbóli kialakulásától.

A hámlasztás lényegében egy kémiai eljárás, ami a bőr égését szimulálja, ezért a bőr újraépíti önmagát. A hámlasztó savak hatásár, a bőr károsodott, elhalt felső rétege lehámlik, így a friss, megújuló bőrfelszínbe már könnyen bejuttathatóak azok a hatóanyagok, amelyek a problémák gyökerét (ráncok, pigmentfoltok, akné, stb.) kezelik.

Többféle hámlasztó hatóanyag van, melyeket különböző erősségű hámlás követ. A gyümölcssavas hámlasztók (AHA) után nincs észrevehető hámlás, fiatalabbaknak vagy kezdődő tünetekre ajánljuk.
A triklór-ecetsavas (TCA) hámlasztók után jól meghatározható hámlás van, viszont eredményük hosszútávú. A megfelelő kezelést azonban az orvos dönti el a páciens állapotának megfelelően.

Fontos tudni továbbá azt is, hogy a hámlasztásos kezelések mit sem érnek, ha a páciens nem alkalmazza a kezelés után használatos krémeket és készítményeket, melyek megakadályozzák és megelőzik a probléma újbóli kialakulását.
Ezen kívül a kezelés után az új bőr gyenge a fénykárosodással szemben, amire magas faktorszámú fényvédő készítményeket ajánlunk pácienseinknek.
A hámlasztás egy kezelés-sorozat, amelyet arcon hetente, testen a lassabb regeneráció miatt kéthetente lehet elvégezni. A hatóanyag savnak megfelelően a kezelések száma 4 vagy 6-10 alkalom, amelyet a páciens az orvosával egyeztet a kezelés függvényében.

Roller

A mezoterápiánál használatos roller önmagában képes fizikailag befolyásolni a bőr felszínét. Az akné hegek kiegyenlítésére, javítására, a bőr kisimítására jótékony hatással van, miközben a mélyebb rétegekben megindítja a kollagén termelődést. Savval, biorevitalizációs hatóanyag-koktéllal vagy önmagában lehet alkalmazni. Az Aesthetic Dermal prémium rollere (illusztrációnkon látható) 600 tűvel rendelkezik, melynek ezáltal fokozott a hatékonysága, egyben a több tűnek köszönhetően könnyebben elviselhető, komfortosabb a kezelés.

Keresés